Buiten. Beter.
Infra | Tuin | Landschap
Wat te doen bij winterschade aan tuin en infra?
Winters weer brengt ons niet alleen winterpret. Zo kan een tuin winterschade ondervinden, maar ook publieke voorzieningen als de weg, leidingen en zelfs oevers. Wat te doen bij winterschade aan tuin en infra?
Hoe winterschade ontstaat
Winterschade, ofwel vorstschade, ontstaat wanneer het vocht in de grond, planten, wegdek of constructies bevriest en vervolgens uitzet. Hierdoor worden de omliggende structuren geschaad, of ze nu sterk of verzwakt zijn. Bij temperatuurschommelingen neemt deze schade verder toe. Zeker in ons wisselvallige winterweer is winterschade aan tuin en infra een veelvoorkomend probleem.
Winterschade in de tuin
Vorstschade aan planten en gazon kun je grotendeels voorkomen door je tuin winterklaar te maken. Maar zelfs je tuintegels, buitenkraan, tuinkas en regenton kunnen winterschade oplopen als je ze er niet tegen beschermt.
Zout strooien helpt tegen winterse gladheid maar kan bepaalde tegels, vlonders en planten verder beschadigen. Zorg daarom dat je een tuinonderhoud professional raadpleegt om winterschade in je tuin te voorkomen. Is het leed al geleden? Laat de winterschade dan tijdig repareren om erger te voorkomen.
Winterschade aan infra
Vorstschade aan infra is een probleem van ons allemaal. Denk maar eens aan deze voorbeelden van winterschade:
● Gaten in het wegdek
● Scheuren in de kade of muren
● Een kapotgevroren oever die instort wanneer je erop staat
● Gesprongen leidingen en kabels
Om ongelukken te voorkomen is ook hier het snel repareren van winterschade belangrijk. Bijvoorbeeld ‘s nachts of als spoedreparatie, zodat het publiek er zo min mogelijk last van heeft.
De Graaff voert veilig en vakkundig reparaties uit aan jouw tuin en publieke voorzieningen om winterschade de baas te worden. Meer weten? Neem dan contact met ons op.